Foto: DELFI
Jūnija vidū labdarības organizācijas "Caritas Latvija" sadarbībā ar žurnālu "Katoļu Baznīcas Vēstnesis" rīkotajā akcijā, kurā tika aicināts uzadīt rakstainu zeķu pāri, ko pēc tam dāvanā vizītes laikā Latvijā saņems pāvests Francisks, tika saņemti kopumā saņemti 118 zeķu pāri, kā arī aptuveni desmit cimdu pāri, liecina Latvijas Romas katoļu baznīcas Rīgas diecēzes portālā "katolis.lv" publicētā informācija.

Sestdien, "Baltās nakts" pasākumā "Kad neiespējamais kļūst iespējams", bija iespējams apskatīties skaistākos no šiem zeķu pāriem, kā arī nobalsot, kuram no tiem jākļūst par dāvanu pāvestam.

Kā portālam "katolis.lv" pastāstīja akcijas rīkotāji, lielākā daļa zeķu tika saņemtas Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs braukšanas svētku laikā Aglonā, bet daļa atsūtīta arī pa pastu vai atstātas Rīgas Sv. Jēkaba katedrāles "Caritas" lādē.

Daļa cilvēku savus rokdarbus atsūtīja vai nodeva anonīmi. Citi norādīja kontaktus, tāpēc ir zināms, ka zeķes ir adītas Andrupenē, Balvos, Talsos, Riebiņos, Ludzā, Maltā, Raunā, Dobelē, Rēzeknē, Aizputē, Pušā, Varakļānos, Preiļos, Ikšķilē, Rīgā un daudzās citās vietās.

Daži cilvēki dāvanai bija pievienojuši arī vēlējumus. Piemēram, Eleonora Siņavska no Maltas rakstīja: "Jo mēs cits citam dosim vairāk laba un domāsim ne tikai par sevi, dzīve būs labāka." Irēna Šiškova no Rēzeknes vēlēja: "Lai Dievs savā bezgalīgajā mīlestībā dāvina Jums daudz žēlastības un svētās Jaunavas, Māras zemes Karalienes aizbildniecību."

Jau vēstīts, ka Francisks 24. septembrī viesosies Latvijā. Dienas pirmajā pusē viņam ir plānota tikšanās ar valsts prezidentu un valsts augstākajām amatpersonām, sabiedrības pārstāvjiem Rīgas pilī, pēc tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, ekumenisks dievkalpojums Rīgas Domā un Rīgas sv. Jēkaba katedrāles apmeklējums.

Dienas otrajā pusē viņš dosies uz Aglonu, kur svinēs svēto Misi.

Tāpat ziņots, ka pāvesta vizītes diena Latvijā būs brīvdiena.

Valdība vizītes nodrošināšanai piešķīrusi ap 800 000 eiro, savukārt Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstījusi lūgumu piešķirt 233 000 eiro, kas nepieciešami Franciska uzņemšanai septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!