Foto: Publicitātes foto

Atšķirībā no kaimiņvalsts Igaunijas, Romas katoļu baznīcas pāvesta Franciska vizītes laikā Latvijā netiks atjaunota robežkontrole pie iekšējām robežām, portāls "Delfi" uzzināja Valsts robežsardzē.

Robežsardzes pārstāve Jolanta Babiško norāda, ka tā vietā tiks veikti nepieciešamie pasākumi visās robežšķērsošanas vietās ar mērķi nodrošināt atbilstošu kompetences efektivitāti, palielinoties ceļotāju plūsmai. Piemēram, Valsts robežsardze nodrošinās papildu cilvēkus robežkontroles vietās.

Tāpat tiks pastiprināta imigrācijas kontrole, tajā skaitā arī iekšējo robežu tuvumā.

Papildus Babiško informē, ka Valsts robežsardze nav saņēmusi Igaunijas paziņojumu par robežkontroles atjaunošanu, kā to paredz Šengenas nosacījumi.

Iepriekš Igaunija paziņojusi, ka tā pirms šomēnes gaidāmās pāvesta Franciska vizītes uz laiku atjaunos robežkontroli pie Šengenas zonas valstu iekšējām robežām.

Jau vēstīts, ka Francisks 24. septembrī viesosies Latvijā. Dienas pirmajā pusē viņam ir plānota tikšanās ar valsts prezidentu un valsts augstākajām amatpersonām, sabiedrības pārstāvjiem Rīgas pilī, pēc tam sekos ziedu nolikšanas ceremonija pie Brīvības pieminekļa, ekumenisks dievkalpojums Rīgas Domā un Rīgas sv. Jēkaba katedrāles apmeklējums.

Dienas otrajā pusē viņš dosies uz Aglonu, kur svinēs svēto Misi.

Tāpat ziņots, ka pāvesta vizītes diena Latvijā būs brīvdiena.

Valdība vizītes nodrošināšanai piešķīrusi ap 800 000 eiro, savukārt Rīgas domes Finanšu un administrācijas lietu komiteja atbalstījusi lūgumu piešķirt 233 000 eiro, kas nepieciešami Franciska uzņemšanai septembrī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!