Foto: F64

Ceturtdien ugunsgrēkā dzīvojamajā mājā Lielvārdē dzīvību zaudējis viens cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz divstāvu dzīvojamo māju ugunsdzēsēji saņēma pulksten 16.17. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka no ēkas nāk melni dūmi un 25 kvadrātmetru platībā deg istaba un gaitenis. Pulksten 18.06 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 44 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, lai dzēstu degošus atkritumus, skaidas, sausu zāli, meža zemsedzi, metāla caurules siltumizolāciju, transformatoru, gulsni, koka dobumu, sodrējus ēkas dūmvadā un četros gadījumos bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Pulksten 17.14 VUGD saņēma izsaukums uz Pulkveža Brieža ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtami dūmi. Ugunsdzēsēji, ierodoties konstatējuši, ka ēkas otrā stāva kāpņu telpā deg sadzīves priekšmeti divu kvadrātmetru platībā, kas tad arī radīja sadūmojumu. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba vienu cilvēku un kaķi, savukārt vēl viens cilvēks bija evakuējies pirms VUGD ierašanās. Pulksten 18.45 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 22.31 VUGD saņēma izsaukumu uz Siguldu, kur, kā liecināja sākotnējā informācija, dega vieglā automašīna. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties konstatēts, ka trīs kvadrātmetru platībā deg vieglā automašīna, saimniecības ēkas jumts piecu kvadrātmetru platībā un blakus esošais atkritumu konteiners viena kvadrātmetra platībā. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots mediķiem. Pulksten 23.43 ugunsgrēks likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!