Foto: LETA
Latvijas valsts simtgades birojs ir neapmierināts, ka Vanšu tilta pussabrukušās kāpnes ir piesegtas ar simtgades simboliku un skaidro, ka šāda rīcība ar biroju nav saskaņota, trešdien vēstīja LNT rīta ziņu raidījums "900 sekundes".

"Mēs šobrīd esam sarunās ar uzņēmumu, kas apsaimnieko Rīgas tiltus, kā mēs varētu šo [situāciju] risināt. Viņiem būtu bijis jāsaskaņo [simtgades simbolikas izmantošana]. Skatāmies, kā varam to atrisināt," stāstīja Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pavļuta.

Pirms izmantot simtgades zīmi, ir jāsaņem biroja piekrišana, bet tilta kāpņu gadījumā atļauja neesot saņemta. Simtgades biroja vadītāja uzskata, ka simtgades piederības zīme uz tilta kāpnēm tagadējā izpildījumā nedrīkst palikt.

Tikmēr Rīgas domes Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola norāda, ka tilta kāpnes piesegtas, lai vasarā notikušo svinību laikā tās nebūtu redzamas. Izvēloties starp zaļo celtniecības sietu vai simtgades simboliem, departamentā nolemts, ka labāk izmantot pievilcīgās simtgades zīmes. "Kāpnes nav redzamas, jo ir aizklātas. Likās labāk tās aizklāt ar estētiski glītu [simtgades simboliku], nevis ar zaļo celtniecības sietu," skaidroja Ahuna-Ozola.

Jau ziņots, ka simtgades piederības zīmi, to iepriekš saskaņojot, var izmantot pasākumos vai attēlot uz precēm un suvenīriem, kas popularizē Latviju. Tikmēr birojs neļauj simboliku izmantot, piemēram, uz alkoholiskiem dzērieniem vai higiēnas precēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!