Foto: LETA

Nesamierinoties ar otrdien notikušās valdības sēdes iznākumu, Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība (LIZDA) tomēr pieteiks pedagogu piketu.

Kā žurnālistiem pēc valdības sēdes pastāstīja arodbiedrības priekšsēdētāja Inga Vanaga, ņemot vērā, ka otrdien valdība tā arī nepieņēma lēmumu par minimālās algas likmes kāpināšanu pedagogiem, tādējādi turpinot nepildīt pedagogu darba samaksas paaugstināšanas grafiku, LIZDA iesniegs pieteikumu piketa organizēšanai.

LIZDA aizvien patur iespēju piketu atcelt, ja nedēļas laikā tiks rasts kompromiss par izvirzītajiem problēmjautājumiem saistībā ar kritērijiem un kārtību pedagogu darba samaksas finansēšanā vidusskolas posmā.

Patlaban plānots, ka pikets notiks septembra otrajā pusē.

Kā ziņots, otrdien Ministru kabinets lēma uz nedēļu atlikt lemšanu par pedagogu minimālās algas likmes celšanu, jo sadarbības un sociālajiem partneriem bija iebildumi par kvalitātes un kvantitātes kritērijiem vidusskolās.

Valdības sēdes sākumā Ministru prezidents Māris Kučinskis (ZZS) informēja, ka sākumā tiks skatīti noteikumi par kritērijiem un kārtību pedagogu darba samaksas finansēšanā vidusskolas posmā. Kučinskis uzsvēra, ka tikai pēc šo noteikumu apstiprināšanas varēs lemt par minimālās algas likmes celšanu, jo papildu līdzekļus plānots piešķirt tikai apmaiņā pret izglītības kvalitāti.

Par vienu no galvenajiem klupšanas akmeņiem minēto noteikumu pieņemšanas atlikšanai kalpoja saikļu "un" un "vai" lietojums kritērijos, kas saistīti ar minimālo skolēnu skaitu 10. klasē un vidusskolas posmā. Izglītības un zinātnes ministrija (IZM) piedāvāja konkrētu izglītojamo skaitu 10. klasē un klašu grupā, otro nosakot, pamatojoties uz prasīto paralēklašu skaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!