Foto: LETA
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piespriedusi nosacītu cietumsodu pusaudzim, kurš pērn novembrī Rīgas Sanatorijas internātpamatskolā uzbruka pašvaldības policijas darbiniekam, noskaidroja prokuratūrā.

Pagājušā nedēļā tiesa ir apstiprinājusi prokurora vienošanos ar apsūdzēto par sodu un piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz vienu gadu un sešiem mēnešiem ar pārbaudes laiku uz diviem gadiem.

Jau ziņots, ka pērn novembrī skolā Brīvības gatvē īsi pirms starpbrīža beigām skolas dežurante vērsās pie Rīgas pašvaldības policijas darbinieka, kurš uzraudzīja kārtību skolas apkaimē, lai viņš aizslēdz skolas durvis. Brīdī, kad vairāk nekā 60 gadus vecais policists devās pie durvīm, viens no skolēniem nostājās tām priekšā un uzsāka konfliktu. Policists tobrīd 15 gadus veco skolnieku mēģināja pastumt malā, taču agresīvi noskaņotais puisis iesita kārtības sargam pa galvu.

Nevēloties pielietot fizisku spēku pret nepilngadīgo, policists mēģināja jaunieti noturēt tā, lai viņš ieturētu distanci no policista, taču tas skolēnu saniknoja vēl vairāk, un viņš atkārtoti uzbruka policistam. Pēc vairākiem sitieniem pa galvu skolēnam izdevās kārtības sargu nogāzt zemē. Pēc tam pusaudzis vēl vienu reizi iespēra nu jau guļošajam policistam. Tikmēr uz notiekošo noskatījās citi audzēkņi, kuri gavilēja un filmēja noziedzīgās darbības. Pusaudžu nofilmētais uzbrukums tika ievietots internetā.

Sākotnēji Valsts policija lūdza tiesu agresīvajam pusaudzim kā drošības līdzekli piemērot apcietinājumu, taču tiesa sankciju atteica.

Par uzbrukumu varas pārstāvim var sodīt ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Policija pēc internetā publicētā uzbrukuma videomateriāla secinājusi, ka vēl viens nepilngadīgais policistam no aizmugures raustījis steku un rokudzelžus un arī iesitis. Pret šo 2002.gadā dzimušo puisi pagaidām sākta administratīvā lietvedība par sīko huligānismu.

Abi pusaudži jau iepriekš nokļuvuši policijas redzeslokā, tomēr policija neatklāj, par ko tieši.

Pret abu pusaudžu vecākiem bija sāktas administratīvās lietvedības par bērnu aprūpes pienākumu nepildīšanu, ja tā rezultātā bērns izdarījis sīko huligānismu vai lietojis narkotiskās vai psihotropās vielas bez ārsta nozīmējuma, vai atradies alkoholisko dzērienu ietekmē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!