Foto: Shutterstock

Pirmdien sākas jaunais mācību gads, tādēļ pieaugs satiksmes intensitāte un Pierīgā tā var būt palēnināta, līdz ar to autovadītājiem jābūt īpaši uzmanīgiem un jāieplāno papildu laiks ceļā, informē "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

LVC norāda, ka pa ielām un gar ceļiem pārvietosies vairāk kājāmgājēju, tostarp bērnu. Tāpat jārēķinās, ka reģionos atsāk regulāri kursēt skolēnu autobusi, skolu tuvumā ceļu var šķērsot bērni, bet ceļu malās īslaicīgi var tikt novietotas vecāku automašīnas.

LVC aicina autovadītājus būt īpaši uzmanīgiem pirmajās mācību gada dienās, pievērst uzmanību ātruma ierobežojumiem un samazināt braukšanas ātrumu mācību iestāžu tuvumā.

Tāpat LVC mudina vecākus atgādināt atvasēm satiksmes drošības noteikumus, kā arī izrunāt nokļūšanu un uz skolu un no tās.

Visā valsts autoceļu tīklā turpinās arī būvdarbu sezona un daudzviet ir ieviesti satiksmes ierobežojumi, tādēļ autovadītājiem jāievēro satiksmes organizācija – pagaidu luksoforu signāli un satiksmes regulētāju norādes būvdarbu vietās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!