Foto: DELFI Aculiecinieks

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki sestdien, 1. septembrī, devušies glābt četrus mežā apmaldījušos sēņotājus.

Ap pulksten 14 divi sēņotāji bija apmaldījušies mežā Durbes novadā, tomēr viņiem izdevās pašu spēkiem izkļūt uz ceļa vēl pirms glābēju ierašanās.

Savukārt pusstundu vēlāk glābēji saņēma palīdzības lūgumu no diviem sēņotājiem Ādažu novadā. Viņiem VUGD darbinieki palīdzēja izkļūt no meža, izmantojot ugunsdzēsības automašīnas skaņas signālu.

VUGD aicina pirms došanās uz mežu informēt piederīgos par ogošanai un sēņošanai noskatīto vietu un laiku, kad plānots atgriezties. Tāpat ieteicams uz mežu ņemt līdzi pilnībā uzlādētu mobilo tālruni, kā arī ģērbties košās krāsās, lai apmaldīšanās gadījumā glābējiem būtu vieglāk atrast pazudušo personu.

Vēlams mežā nedoties vienam un līdzi ņemt personu apliecinošu dokumentu vai vismaz lapiņu ar vārdu, dzīvesvietas adresi un kāda piederīgā tālruņa numuru.

Tāpat VUGD aicina, dodoties uz mežu, padomāt par nepieciešamajiem medikamentiem, pirmās palīdzības piederumiem, pārtiku un ūdeni.

Ar visiem dienesta ieteikumiem pirms došanās mežā iespējams iepazīties VUGD interneta mājaslapas sadaļā "Drošības padomi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!