Foto: LETA

Gaidāmajās 13. Saeimas vēlēšanās startēs 28 Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības (LIZDA) biedri, informēja arodbiedrībā.

Visvairāk jeb astoņi LIZDA biedri startēs no dažādiem vēlēšanu saraksties Zemgales vēlēšanu apgabalā, septiņi arodbiedrības biedri būs atrodami Latgales vēlēšanu sarakstos, pa pieciem – Rīgā un Vidzemē, savukārt trīs LIZDA biedri startēs Kurzemes vēlēšanu apgabalā.

Politisko spēku griezumā LIZDA biedri biežāk startē no partiju apvienības "Jaunā vienotība" un Jaunās konservatīvās partijas vēlēšanu sarakstiem – no katra politiskā spēka pa pieciem. Pa trim LIZDA biedriem vēlēšanās pārstāvēs tādus politiskos spēkus kā Zaļo un zemnieku savienība, "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK un "Saskaņa". Vēl deviņu partiju vēlēšanu sarakstos ir pa vienam LIZDA biedram.

Arodbiedrībā saskaitīja, ka šajās vēlēšanās kopumā startēs 192 ar darbu izglītības iestādēs saistītas personas. To vidū ir kā pedagogi, lektori, tā arī tehniskie darbinieki un bibliotekāri. Virknei deputāta amata kandidātu darbs izglītības iestādē nav primārā darba vieta.

13. Saeimas norisināsies oktobra pirmajā sestdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!