Foto: LETA

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests (NMPD) izbeidzis interešu strīdu ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību (LVSADA), Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" atklāja NMPD vadītāja Liene Cipule.

Cipule pauda, ka Strīdus komisijas lēmums par interešu strīda izbeigšanu pieņemts trešdien, 29. augustā.

Panāktā vienošanās paredz, ka turpmāk NMPD būs jānogādā darbinieki mājās, kad vairs nekursē sabiedriskais transports. Tas būs jādara neatkarīgi no tā, kurā reģionā darbinieks strādā.

Izmaksas, ko radīs šāda pakalpojuma sniegšana, NMPD aplēsīs tad, kad uzzinās pieprasījumu. Cipule pauda, ka arī līdz šim mediķi pēc darbalaika beigām tika vesti mājās, bet šādi lūgumi no darbinieku puses nav bijuši bieži. NMPD vadītāja prognozē, ka turpmāk šādu pieprasījumu skaits varētu pieaugt.

Ziņots, ka Veselības ministrija vienojusies ar Latvijas Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrību (LVSADA) par NMPD brigāžu pārveidošanas apturēšanu Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionos. Darba organizācijas pārmaiņas turpināsies Rīgas un Kurzemes reģionā.

Jau vēstīts, ka LVSADA sākusi kolektīvo interešu strīda procedūru un iesniegusi NMPD vadībai strīda prasību nemazināt dienesta Latgales, Vidzemes un Zemgales reģionos diennakts brigāžu skaitu.

NMPD iepriekš vēstīja, ka tā darba organizācijā gaidāmas būtiskas pārmaiņas, tostarp līdz gada beigām NMPD dubultos dienas brigāžu skaitu, samazinot diennakts brigāžu skaitu.

Cipule iepriekš skaidroja, ka izmaiņas saistītas ar to, ka lielākā daļa jeb 80% izsaukumu notiek dienas laikā. Piemēram, dienā Latvijā tiek saņemti 963 izsaukumi, darbojoties 188 brigādēm, bet naktī – 243 izsaukumi, kurus veic kopumā 170 brigādes. Pēc izmaiņām dienas brigāžu skaits tiks palielināts divas reizes, proti, līdz 36 brigādēm. Vienlaikus nemainīšoties kopumā diennaktī strādājošo brigāžu skaits.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!