Foto: Valsts policija

Aizvadītajā nedēļas nogalē Bolderājas iecirkņa policisti kopā ar kinologu un suni veica kratīšanu kādā privātmājā, kur atrada 101 000 nelegālo cigarešu, portālu "Delfi" informēja Valsts policija (VP).

Iepriekš uzsākta kriminālprocesa ietvaros Valsts policija bija ieguvusi informāciju par privātmāju Rīgā, Bolderājā, kur, iespējams, tiek glabātas nelegālās akcīzes preces.

Svētdien, 26. augustā, ap pulksten 11 Valsts policijas Rīgas Kurzemes iecirkņa Bolderājas nodaļas policisti, pieaicinot Valsts policijas kinologu ar suni, ieradās privātmājā, lai veiktu sankcionēto kratīšanu. Ņemot vērā, ka policisti jau iepriekšējo kratīšanu laikā nebija tikuši ielaisti mājoklī, šoreiz durvju piespiedu atvēršanai tika pieaicināti Speciālo uzdevumu bataljona policisti.

Policisti kopā ar kinologu un suni Darvinu uzsāka kratīšanu mājoklī. Vienā no privātmājā ierīkotajiem dzīvokļiem policisti atrada trīs blokus ar nelegālajām cigaretēm. Par cigarešu glabāšanu tika aizturēts jau iepriekš par šādiem pārkāpumiem administratīvi sodīts vīrietis. Turpinot veikt kratīšanu šajā mājā, kur atrodas arī citi dzīvokļi un palīgtelpas, policisti saoda spēcīgu terpentīna smaku. Viņiem radās aizdomas, ka policijas sunim ar nodomu ir mēģināts sajaukt pēdas, visapkārt izlaistot terpentīnu.

Izejot laukā no mājas, Darvins pieskrējis pie kādas palīgtelpas, kura arī bija pamatīgi aplaistīta ar terpentīnu, suns apsēdies pie telpas, dodot kinologam norādes, ka šajā telpā varētu atrasties kas nelikumīgs. Policisti pieņēma lēmumu uzlauzt durvis. Izrādījās, ka šajā telpā, kas kādreiz kalpojusi par sauso tualeti, bija izveidots slēpnis, kas maskēts ar plēvēm. Telpā atradās liels metāla seifs - pilns ar nelegālajām cigaretēm. Kopumā tika izņemts 101 000 cigarešu ar Kazahstānas, Ukrainas un Baltkrievijas akcīzes markām. Atsavinātas Winston, Kiss, Bond, Premier un NZ markas cigaretes. Lai telpā nodrošinātu cigarešu uzglabāšanu, tajā bija ierīkota apkure.

1977. gadā dzimušais vīrietis arī uzglabājis šīs cigaretes, kā liecina policijas rīcībā esošā informācija. Šobrīd viņš atsakās sadarboties ar policiju lietas izmeklēšanā.

Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu. Par šādu pārkāpumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku līdz vienam gadam vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Atsavinātās cigaretes policija ir nodevusi glabāšanai Nodrošinājuma valsts aģentūrai, līdz tiks pieņemts lēmums par to iznīcināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!