Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Gogoļa ielas tunelī svētdien, 26. augustā, likumsargi pamanījuši kādu 13 gadus vecu meiteni, kura bijusi alkohola un narkotisko vielu reibumā, un gulējusi zemē, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijā (RPP).

Videonovērošanas kamerās pusaudžu kompāniju RPP pamanīja neilgi pirms pulksten 22. Tā kā viena no grupas meitenēm nav spējusi nostāvēt kājās, uz notikuma vietu norīkota tuvākā pašvaldības policijas autopatruļa.

Pusaudži policistiem apgalvojuši, ka nav lietojuši alkoholu. To apstiprinājis arī alkohola koncentrācijas tests. Savukārt aizdomas iepriekš raisījusī meitene tikmēr nogūlusies zemē un nav spējusi nosaukt ne savu vārdu, ne izskaidrot, kas ar viņu noticis.

RPP izsauca mediķus, kuri gādību par meitenes veselību pārņēmuši savā ziņā.

Jauniete vēmusi, tad nedaudz atžirgusi un pastāstījusi, ka iepriekš smēķējusi marihuānu un dzērusi degvīnu. Vēlāk mediķi meiteni nogādājuši slimnīcā.

Policisti no meitenes telefona piezvanījuši viņas vecmammai. Kundze nosaukusi mazmeitas personas kodu – izrādījies, ka meitenei ir tikai 13 gadu. Vēlāk viņa ieradusies slimnīcā.

Tur viņa likumsargiem pastāstīja, ka mazmeita pirms došanās prom, vecmammai, kura ir meitenes likumīgā aizbildne, esot palūgusi 20 eiro.

Sirmā kundze naudu iedevusi. Meitene laikus nav atgriezusies mājās, kā arī vairs nav atbildējusi uz telefona zvaniem.

Turpmākos darbus RPP uzticējuši kolēģiem no Valsts policijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!