Foto: DELFI

Pāvilostas novada Ulmales stāvkrastā esošā "mājas-kuģis" pagājušajā nedēļā pārvietota tālāk no jūras, pastāstīja novada pašvaldības būvvaldes vadītājs Jānis Grundbergs.

Par to, ka objekts pārvietots dziļāk iekšzemē, uz vietas esot pārliecinājusies domes vadība, taču, atgriežoties no atvaļinājuma, vietu apsekos arī būvvaldes būvinspektors.

Grundbergs pēc citu stāstīta zināja teikt, ka objekta pārvietošana notikusi korekti un nenodarot kaitējumu videi.

Jau vēstīts, ka iepriekš objekta pārvietošana vairākkārt pārcelta. No sākotnējās ieceres "māju-kuģi" aizvest pa jūru īpašnieks esot atteicies, jo Latvijas Jūras administrācija nav varējusi izsniegt apliecinājumu par šī objekta peldamību.

Pašvaldības rīcībā esot informācija, ka īpašnieks "māju-kuģi" plāno pārvietot dziļāk iekšzemē, ārpus 150 metru krasta kāpu aizsargjoslas, un novietot to savā īpašumā, kur jau ir dzīvojamā un saimniecības ēkas. Vietas šajā teritorijā esot pietiekami.

Kā ziņots, netālu no Pāvilostas miljonāra Argota Lūsiņa uzņēmums jūras malā ir uzslējis "māju-kuģi". Lai arī ēku celtniecība šajā vietā nav atļauta, māju atgādinošā konstrukcija tur ir tapusi, jo nodēvēta par būvniecības stadijā esošu pontonu. Īpašnieks solījis konstrukciju nolaist ūdenī, tomēr vairāku gadu garumā tas nav ticis izdarīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!