Foto: LETA

Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) no partijas "No sirds Latvijai" deputātu kandidātu saraksta 13. Saeimas vēlēšanām ceturtdien izsvītroja Jevgēniju Sadovski, portāls "Delfi" uzzināja CVK.

Sadovskis no saraksta svītrots, pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra izziņu, ka uz kandidātu attiecināms Saeimas vēlēšanu likuma ierobežojums, kas liedz vēlēšanās kandidēt personām, kuras sodītas par tīšu noziedzīgu nodarījumu, izņemot personas, kuras ir reabilitētas vai kurām sodāmība dzēsta vai noņemta.

Lai gan Sadovskis CVK iepriekš bija informējis, ka Lielbritānijā, kur likuma pārkāpums izdarīts, viņa sodāmība esot dzēsta, līdz šodienai CVK nebija saņēmusi šo faktu apliecinošus dokumentus. Šādus dokumentus ceturtdienas sēdē CVK nevarēja uzrādīt arī pats kandidāts.

Sadovska kandidatūra bija pieteikta Rīgas vēlēšanu apgabalā, un tieši tādēļ atlikt lēmuma pieņemšanu par kandidāta svītrošanu ilgāk nebija iespējams, jo – CVK nekavējoties ir jāsāk Rīgas vēlēšanu apgabala zīmju drukāšana, lai tās laikus pagūtu piegādāt pasta balsošanas iecirkņiem ārvalstīs, kuriem zīmes tālāk jānosūta vēlētājiem, kuri pieteikušies balsot pa pastu.

Sadovskis bija pēdējais no deputātu kandidātiem, par kura svītrošanu no 13. Saeimas kandidātu sarakstiem CVK bija jālemj.

Jau ziņots, ka pavisam no 13. Saeimas deputātu kandidātu sarakstiem CVK kopā izsvītrojusi 10 kandidātus. Otrdien no Latvijas Krievu savienības 13. Saeimas deputātu kandidātu saraksta tika svītrota Tatjana Ždanoka.

No partijas "Par Alternatīvu" CVK nolēma svītrot deputāta kandidātu Arkādiju Karijevu, kurš svītrošanu bija lūdzis pats, norādot, ka nav parakstījis dokumentus, kas viņa vārdā iesniegti CVK.

Tāpat CVK lēma svītrot divus Rīcības partijas kandidātus – pensionāru Aivaru Zablocki un pensionāru Nikolaju Žeļezņakovu.

No Latvijas Reģionu apvienības (LRA) saraksta svītrots basketbola kluba "Jelgava" basketbolists Edgars Krūmiņš.

No partijas "Progresīvie" saraksta svītrota SIA "Brandall Digital" valdes locekle Katrīna Brandala.

No partijas "Par alternatīvu" saraksta svītroti divi kandidāti: pensionārs Zigfrīds Laicāns un LOK projektu vadītājs Valdis Taupmanis.

No Latvijas Centriskās partijas saraksta svītrots SIA "ASGcompany ltd" namu pārvaldnieks Aivars Silinieks.

CVK lēmumus par deputātu kandidātu svītrošanu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā apgabaltiesā triju darbdienu laikā no lēmuma pieņemšanas dienas.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana CVK noslēdzās 7. augustā.

13. Saeimas vēlēšanas notiks 6. oktobrī un tajās piedalīsies 16 partiju un partiju apvienību kandidātu saraksti.

Pavisam 13. Saeimas vēlēšanām iesniegtajos kandidātus sarakstos kopā pieteikti 1470 deputātu kandidāti, un uz vienu no 100 Saeimas deputātu vietām pretendē 15 deputātu kandidātu

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!