Foto: LETA

Rīgas pašvaldības policija (RPP) iesaistīsies trijos starptautiskos projektos, kur apgūs inovatīvu cīņu pret noziedzību un terorismu, vardarbību ģimenēs, kā arī iemaņas, lai efektīvāk strādātu ar varmāku upuriem.

RPP dalību starptautiskajās mācībās ceturtdien, 23. augustā, atbalstīja Rīgas domes (RD) Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komiteja.

Dalībai projektos līdzekļi no pašvaldības budžeta nav nepieciešami, jo tās noritēs par Eiropas Savienības (ES) līdzekļiem.

RPP priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītājs Andrejs Aronovs sēdē klāstīja, ka ES apakšprogrammas "Cilvēka faktori, sociālie un sabiedriskie, kā arī organizatoriskie aspekti, lai risinātu jautājumus, kas saistīti ar cīņu pret noziedzību un terorismu" ietvaros RPP saņems 77 tūkstošus eiro, ko iestāde izmantos, lai izstrādātu materiālus un organizētu mācības.

Aronovs pauda, ka vienā no projektiem RPP apgūs tehniskas prasmes darbā ar elektronisko informācijas apriti. RPP no citām valstīm centīsies ņemt piemēru darbā ar videonovērošanas sistēmām, kas automātiski atpazīst cilvēku sejas.

Kopā ar Valsts policiju šobrīd tiek strādāts pie vienotā notikumu elektroniskā reģistrācijas žurnāla, no kura informācija automātiski nokļūs attiecīgajās datubāzēs.

Pārējos divos projektos RPP darbinieki apgūs praktiskas iemaņas darbā ar ģimenes vardarbības upuriem un varmākām.

"Viennozīmīgi un kardināli pateikt, ka mēs darbojamies efektīvi, nevar. Vienmēr atradīsies kāds, kurš iebildīs. No prakses ir gadījumi, ka steidzamies palīdzēt cilvēkam, kurš tobrīd nelaimē. Bet nākamajā dienā šis pats cilvēks kopā ar varmāku vēršas pret mums," aprakstot šībrīža RPP sniegumu cīņā pret vardarbību ģimenē, teica Aronovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!