Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) iekļuvusi jaunu un izcilu cilvēku starptautiskās balvas "Desmit izcili jauni cilvēki" ("Ten Outstanding Young Persons" jeb TOYP) pusfinālā, informēja Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamerā (LTRK).

TOYP ir labdarības projekts, kas tiek organizēts ar mērķi veicināt jauniešu izglītošanos un iesaistīšanos pilsoniskās sabiedrības attīstībā, lai iedvesmotu tos gūt sasniegumus izvēlētajā darbības jomā un radītu pozitīvas pārmaiņas sabiedrībā.

Finanšu ministre izvirzīta kategorijā politika, tieslietas un valsts pārvalde, aprakstā norādot, ka viņa 33 gadu vecumā kļuva par ekonomikas ministri, bet pēc tam sāka vadīt Finanšu ministriju, realizējot vidēja termiņa nodokļu reformu, cīnoties ar korupciju un ēnu ekonomiku, kā arī atzīta par labāko savas jomas ministri Eiropas Savienībā 2017. gadā.

Ja žūrijas un simpātiju balsojumā Reizniece-Ozola iekļūs starp desmit labākajiem, viņai būs iespēja doties uz vispasaules kongresu Goa, Indijā, lai piedalītos svinīgajā apbalvošanā.

Starptautisko izglītojošo projektu TOYP Latvijā rīko jauno līderu un uzņēmēju organizācija "JCI Latvija" sadarbībā ar LTRK.

Starp apbalvotajām personām ir vairāki simti pasaulē pazīstamu cilvēku no vairāk nekā 50 valstīm – Nelsons Rokfellers, Geralds Fords, Elviss Preslijs, Džons Kenedijs un daudzi citi. Latvijā starp balvas saņēmējiem ir Andris Nelsons, Jānis Domburs, Andris Rubīns, Ināra Kehre, Marija Naumova, Raimonds Elbakjans, Olga Kazaka u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!