Foto: LETA

Pirmdienas vakarā ugunsgrēkā dzīvojamajā mājā Saulkrastu novadā cietuši divi cilvēki, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukumu uz notikuma vietu glābēj saņēma pulksten 23.21. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka deg dzīvojamās mājas jumts un otrā stāva griesti 30 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās trīs cilvēki, no kuriem divi bija cietuši un tika nodoti mediķu aprūpē. Pulksten 1.40 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus – 10 uz ugunsgrēku dzēšanu un 39 uz glābšanas darbiem, bet seši no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji devās dzēst degošus atkritumus, sausu zāli, skaidu kaudzi, vieglo automašīnu, neapsaimniekotas ēkas sienu, šķūni, saimniecības ēku un bez uzraudzības atstāts piedegušu ēdienu.

Pirmdien pulksten 10 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Daugavpili, kur kādā dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka pa daudzdzīvokļu mājas pirmā stāva logiem nāk dūmi un dzīvoklī deg bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens 0,1 kvadrātmetra platībā.

No piedūmotās telpas ugunsdzēsēji glābēji izglāba vienu cilvēku, kuru nodeva mediķu aprūpē. Pulksten 10.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!