Foto: Shutterstock
Šoziem laikapstākļi nav mūs priecējuši ar ziemas mēnešiem raksturīgo gaisa temperatūru un salu, tomēr, kā ir ar maksu par apkuri? Vai jāmaksā tāpat kā pērn vai vairāk? Sūti "Delfi Aculieciniekam" savus rēķinus, lai kopā mēs varētu atbildēt uz šo jautājumu.

Portāls "Delfi" jau rakstīja, ka šīs ziemas vidējā gaisa temperatūra Latvijā janvāra sākumā pārsniedza +2 grādus, un pašreizējās prognozēs nav redzams aukstums, kas 2019.-2020. gada ziemai liegtu kļūt par siltāko Latvijas meteoroloģisko novērojumu vēsturē.

Kaut arī meteoroloģiskās ziemas Latvijā nemaz nav, jo diennakts vidējā gaisa temperatūra kopumā saglabājas virs nulles, atbilstoši kalendāram decembris, janvāris un februāris ir ziemas mēneši neatkarīgi no laika apstākļiem.

Līdz šim siltākā ziema Latvijā piedzīvota tālajā 1924.-1925. gadā, kad decembra, janvāra un februāra vidējā gaisa temperatūra sasniedza +1 grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra dati.

Otrajā vietā ierindojas 2007.-2008. gada ziema, tās vidējā gaisa temperatūra bija +0,8 grādi. Savukārt ar vidējo temperatūru +0,4 grādi kā trešā siltākā ir 1989.-1990. gada ziema.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!