Foto: Shutterstock
Krimināllietu par Ogres pašvaldības policista Jura Lauzuma 2013. gadā izraisīto traģisko avāriju pēc apelācijas protesta saņemšanas skatīs apelācijas instance.

Šogad februārī Ogres rajona tiesā Lauzumam noteikts sods 60 minimālo algu jeb 25 800 eiro apmērā un autovadītāja tiesību atņemšana uz diviem gadiem. Vieglāks sods noteikts, jo ņemts vērā, ka nav ievērotas tiesības uz kriminālprocesa pabeigšanu saprātīgā termiņā. Vēlāk tiesā saņemts prokurora apelācijas protests par lietu, un tā nosūtīta Zemgales apgabaltiesai.

Plānots, ka apelācijas kārtībā lietu sāks izskatīt 1. oktobrī plkst. 10, informēja apgabaltiesas tiesneša palīdze Ineta Sņegireva. Lietu apgabaltiesas Aizkraukles tiesu namā skatīs Visvaldis Sprudzāns.

Jau vēstīts, ka Lauzums apsūdzēts pēc Krimināllikuma 260. panta 2. daļas - par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpšanu, ja tās rezultātā cietušajam nodarīts smags miesas bojājums vai tā izraisījusi cilvēka nāvi. Par šādu pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem.

2013. gada 28. februārī traģiskais negadījums notika Daugavpils šosejas krustojumā ar Akmeņu ielu. Toreiz Pašvaldības policijas vecākā inspektora Lauzuma un cita kārtībnieka patruļmašīna sadūrās ar automašīnu "Volkswagen", un "Volkswagen" vadītājs mira notikuma vietā.

Ogres novada Pašvaldības policijas priekšnieks Uģis Ulmanis toreiz
paziņoja, ka ekipāžai, braucot uz izsaukumu, bija ieslēgti skaņas un gaismas signāli. Prokuratūra uzskata, ka operatīvajam transportlīdzeklim nebija pamata lietot bākugunis un skaņas signālu un traukties lielā ātrumā.

Pirmās instances tiesa Lauzumam noteikusi sodu 60 minimālo algu jeb 25 800 eiro apmērā un autovadītāja tiesību atņemšanu uz diviem gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!