Degvielas tirgotāja "Circle K Latvia" piektdienas rītā avarējušajā degvielas vedēja automašīnas cisternā atradās aptuveni 31 000 litru dīzeļdegvielas, un šobrīd tiek veikti visi operatīvie darbi, lai pārsūknētu degvielu un novērstu tās noplūdi apkārtējā vidē, informēja "Circle K Latvia" pārstāve Ieva Stūre.

Pagaidām vietas vizuālā apskate liecina, ka degvielas noplūde nav notikusi, sacīja Stūre.

"Circle K Latvia" un tās sadarbības partneris "Hoyer Latvia", kas nodrošina degvielas vedēju pakalpojumus, ir piesaistījuši papildus vides speciālistus, kas sniedz konsultācijas, lai varētu novērst degvielas noplūdes risku un iespējamu kaitējumu apkārtējai videi.

Stūre pēcāk informēja, ka negadījuma vietā ir veikta visas dīzeļdegvielas pārsūknēšana.

Tika organizēti negadījuma seku novēršanas darbi, lai nepieļautu degvielas noplūdi apkārtējā vidē. Aptuveni sešu stundu laikā tika pārpumpēti visi 31 000 litri dīzeļdegvielas no ceļu satiksmes negadījumā cietušā degvielas vedēja cisternas uz citu degvielas vedēju. "Circle K Latvija" pārstāve apstiprināja, ka degvielas noplūde apkārtējā vidē nav notikusi, un kaitējums videi nav nodarīts.

Šobrīd turpinās avarējušā degvielas vedēja evakuācijas darbi.

Jau vēstīts, ka piektdien ap pulksten 9.30 uz A9 ceļa Rīga-Liepāja, Dobeles novadā, notika ceļa satiksmes negadījums, kurā sadursmē cietusi vieglā automašīna un degvielas vedējs.

Sadursmes rezultātā bojā gājis vieglās automašīnas vadītājs.

Saskaņā ar Valsts policijas sākotnēji sniegto informāciju, vieglās automašīnas vadītājs uzsāka priekšā braucošās vieglās automašīnas apdzīšanu, un, iebraucot pretējā joslā, sadūrās ar pretim braucošo degvielas vedēju.

Šobrīd negadījuma vietā strādā policija, kas noskaidro negadījuma apstākļus un iemeslus.

"Circle K Latvia" un "Hoyer Latvia" izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušā autovadītāja tuviniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!