Foto: LETA

Ceturtdien VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) iepazīstina ar topošās centralizētās prokuratūras ēkas Aspazijas bulvārī 7 pārbūves projektu, portālu "Delfi" informēja VNĪ Korporatīvās komunikācijas daļā.

Pasākumā un ekskursijā arhitekts Aldis Polis iepazīstinās ar nama īpašajām arhitektoniskajām vērtībām – autentiskajiem fasādes un interjera elementiem, kā arī pastāstīs par plānotajām pārmaiņām un risinājumiem, lai ēkā taptu modernas un funkcionāli ērtas telpas.

Savukārt bijušais Valsts Policijas priekšnieks Juris Rekšņa, kurš šajā ēkā strādājis ilgus gadus, pastāstīs par spilgtākajiem notikumiem, kas saistās ar šo namu.

"Pēc pilsētas arhitekta Reinholda Georga Šmēlinga projekta 1891. gadā celtajai ēkai ir nenovērtējama kultūrvēsturiska vērtība gan arhitekta rokraksta, gan tās sabiedriskās nozīmes dēļ. Te vienmēr atradušās iestādes, kas kalpojušas sabiedrības drošībai. Arī pēc pārbūves tradīcijas turpināsies. Plānots, ka 2021. gadā ēkā darbu uzsāks desmit Latvijas Republikas prokuratūras. Tādējādi mēs optimizējam valsts iestāžu izvietojumu. Saglabājot gan ēkas raksturu, gan oriģinālās detaļas un apvienojot tās ar moderniem inženiertehniskiem risinājumiem, ēka pēc pārbūves kļūs par prokuratūras darbam piemērotu darba vidi," norāda VNĪ valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!