Foto: LETA

Rīgas dome drīzumā izsludinās būvniecības iepirkuma konkursu Brasas pārvada rekonstrukciju, intervijā laikrakstam "Neatkarīgā" solīja Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins.

Rīgas domes amatpersonas Brasas tilta remontdarbu termiņu pagarinājušas vairākkārt – atjaunošanai vajadzēja sākties jau pagājušogad, taču tas nav noticis ieilgušas projektēšanas dēļ. Šogad martā mērs Nils Ušakovs (S) solīja, ka rekonstrukcija sāksies tūlīt pēc Vispārējiem latviešu dziesmu un deju svētkiem.

Jakrins "Neatkarīgajai" nenoliedz, ka Brasas pārvads ir domes "rūpju bērns" jau vairākus gadus. "Bija problēmas ar projekta izstrādi, tā ievilkās gadiem. (...) Diemžēl projektētājs tik ilgi ievilka projekta izstrādi, ka bija no jauna jāpārstrādā topogrāfija, jāpieprasa jauni tehniskie noteikumi un jāveic projekta korekcijas. Saskaņā ar likumu topogrāfiskās uzmērīšanas dati ir jāatjauno ik pēc diviem gadiem. Protams, projektētājs to atkārtoti veica par savu naudu. Maksimālos līgumsodus esam uzlikuši, bet topogrāfijas dēļ projektēšana ievilkās vēl par dažiem mēnešiem. Lauzt līgumu nelikās racionāli, jo jauna konkursa sludināšana, projektēšanas uzsākšana, arī tas prasītu vairāk nekā divus gadus. Šobrīd projekts ir saskaņots. Un tūlīt tiks sludināts būvniecības iepirkuma konkurss," klāsta Satiksmes departamenta pienākumu izpildītājs.

Pēc rekonstrukcijas, kas ilgs vairāk nekā gadu, tilts būs asfaltēts. Puse atjaunošanas izmaksu attieksies uz pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" infrastruktūru – sliedes no jauna jāieklāj betona plātnēs, jāpārceļ kontakttīkli.

Jakrins laikrakstam norāda, ka alternatīva būtu tiltu nojaukt un būvēt no jauna. Tas apgrūtinātu satiksmi, taču būtu apsverams no ekonomiskā aspekta un nākotnes redzējumu.

Brasas tiltu uzbūvēja 1959. gadā.

Rīgas pašvaldības budžetā autoceļu un ielu uzturēšanai šogad atvēlēti 24,97 miljoni eiro. Iekškvartālu un piebraucamo ceļu remontam – 4,49 miljoni eiro. Dienvidu tilta celtniecības izdevumu segšanai – 53,89 miljoni eiro.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka laikaposmā no 2012. līdz 2017. gadam Rīgas ielu remontdarbos kopumā izlietoti 236 miljoni eiro, tostarp gan pašvaldības un Eiropas Savienības fondu līdzekļi, gan valsts mērķdotācijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!