Foto: Valsts policija

12.augustā, Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes (ZRP) Aizkraukles iecirknī no rīta tika saņemta informācija, ka Pļaviņu novadā, Klintaines pagastā, kādā mājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasts 1940. gadā dzimis vīrietis, portāls "Delfi" noskaidroja VP.

Saistībā ar šo noziedzīgo nodarījumu nekavējoties tika organizēti operatīvie meklēšanas pasākumi. Aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu, policijas darbinieki aizturēja divus vīriešus. Tiesa abiem aizturētajiem vīriešiem piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Tajā pašā dienā, ap pusdienlaiku, tika saņemta informācija, ka Kokneses novadā, Iršu pagastā, kādā privātmājā ar vardarbīgas nāves pazīmēm tika atrasti - 1960. gadā dzimusī sieviete un 1953. gadā dzimis vīrietis. Arī šis noziegums tika operatīvi atklāts un aizdomās par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu aizturēja divus vīriešus, kuriem tiesa piemēroja drošības līdzekli – apcietinājumu.

Policija uzsver, ka abi noziedzīgie nodarījumi nav savstarpēji saistīti.
Noziegumu atklāšanu un aizdomās turēto personu aizturēšanu veica VP ZRP Aizkraukles iecirknis sadarbībā ar VP Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldi, VP Latgales reģiona pārvaldi un citām VP Zemgales reģiona pārvaldes struktūrvienībām.

Uzsāktajos Kriminālprocesos tiek veiktas procesuālās darbības un nozīmētas vairākas ekspertīzes. Izmeklēšanas interesēs plašāki komentāri pašlaik netiek sniegti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!