Foto: Pašvaldības policija
Pļavniekos Rīgā policisti, pārbaudot divas dažādas kompānijas, atraduši meklēšanā izsludinātu vīrieti un zagtu auto, informēja Rīgas Pašvaldības policija (RPP).

Ceturtdien, 9. augustā, pulksten 14 RPP darbinieki, patrulējot Pļavniekos, pamanīja divus vīriešus pie kāda vietējā pārtikas veikala.

Viens no kungiem rokās turēja atvērtu alkoholiskā dzēriena iepakojumu. Policisti abus vīriešus apturēja un informēja, ka Rīgas administratīvajā teritorijā ir aizliegts ne tikai lietot grādīgos dzērienus publiskā vietā, bet arī atrasties ar atvērtu alkohola iepakojumu. Vienlaikus veiktas personu datu pārbaudes, kuru laika atklājās, ka viens no vīriešiem ir izsludināts meklēšanā.

Pārrunu laikā viens no likumsargiem pamanīja vēl vienu vīriešu kompāniju, kuri iziet no veikala ar neskaitāmiem alkoholiskā dzēriena iepakojumiem un iesēžas turpat netālu esošajā auto.

Viens no kungiem, iesēžoties transportlīdzeklī, uzreiz atkorķēja alkoholisko dzērienu. Policists nolēma pieiet pie transportlīdzekļa, lai pārliecinātos, ka autovadītājs neplāno vadīt transportlīdzekli alkohola reibumā. Vienlaikus pārbaudīti arī automašīnas dati.

Pārbaudes laikā atklājās, ka automašīna ir izsludināta meklēšanā, līdz ar to policists uzreiz lūdza noslāpēt transportlīdzekli. Savukārt autovadītājam lūgts izskaidrot, kur viņš ņēmis spēkratu. Vīrietis apgalvoja, ka transportlīdzekli aizdevis kāds paziņa.

Saistībā ar abiem gadījumiem informēti Valsts policijas darbinieki, kuri nedaudz vēlāk pārņēma darbu gan ar meklēšanā izsludināto vīrieti, gan arī otru vīrieti, kurš bija vadījis meklēšanā izsludinātu automašīnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!