Foto: LETA

Otrdien, Rīgā tika pasniegti apbalvojumi Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuru rīcības rezultātā veiksmīgi tika nodzēsts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks Lubānas ielā.

Par pašaizliedzīgu un profesionālu rīcību, dzēšot paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Lubānas ielā Rīgā, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) septiņas VUGD amatpersonas apbalvoja ar Iekšlietu ministrijas apbalvojuma zīmi "Par pašaizliedzību". Līdztekus VUGD priekšnieks ģenerālis Oskars Āboliņš par drosmīgu, varonīgu un augsti profesionālu rīcību, glābjot dzīvību un materiālās vērtības, apbalvoja ar VUGD medaļu "Par drosmi" 42 VUGD amatpersonas.

Jau vēstīts, ka 26. jūlijā pulksten 19.32 VUGD saņēma izsaukumu uz Lubānas ielu Rīgā, kur bija redzami dūmi. Glābējiem ierodoties konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg koka paletes lielā platībā un liesmas strauji izplatās. Ugunsgrēkā bija dzirdami arī vairāki sprādzieni, kad karstuma ietekmē sprāga angārā esošie acetilēna un skābekļa baloni.

Ugunsgrēka dzēšanas darbi bija īpaši bīstami un sarežģīti, jo, lai gan liesmas strauji izplatījās, nedrīkstēja pieļaut to tālāko izplatību uz blakus esošā ķīmijas uzņēmuma ēkām un stāvošajām kravas automašīnām. Brīžam ugunsdzēsēji, apzinoties ugunsgrēka nopietnību un neraugoties uz karstuma ietekmi uz viņu veselību, tomēr turpināja ugunsgrēka dzēšanas darbus ne tikai stāvot kājās un ar ugunsdzēsības stobru padodot ūdeni, bet arī guļot uz zemes. Neraugoties uz bīstamajiem apstākļiem un apdraudējumu pašiem glābējiem, pēc vairāk nekā trīs stundu darba izdevās ierobežot ugunsgrēka izplatību.

Šajā ugunsgrēkā cieta 11 ugunsdzēsēji, bet vairākām amatpersonām no lielā karstuma un liesmām apdega aizsargķiveres.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!