Foto: DELFI

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) izstrādājusi grozījumus Ministru kabineta noteikumos par aizsargājamiem ģeoloģiskajiem un ģeomorfoloģiskajiem dabas pieminekļiem, kas paredz piešķirt šo statusu Inčukalna Velnalai, Jūrmalas Baltajai kāpai un Raunas Staburagam, liecina paziņojums oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis".

Tāpat saskaņā ar izstrādātajiem grozījumiem dabas pieminekļa statusu plānots piešķirt Raunas Staburagam un Staiceles Dzelzs avotiem.

Līdzās jaunu dabas pieminekļu atzīšanai grozījumu projekts paredz arī precizēt 69 dabas pieminekļu robežas, kā arī precizēt 19 dabas pieminekļu nosaukumus. Nosaukumu precizējumi veidoti sadarbībā ar Latvijas Ģeotelpiskās informācijas aģentūras Toponīmikas laboratorijas speciālistiem.

"Precizēti dabas pieminekļu nosaukumos lietotie vietvārdi atbilstoši reāli lietotajiem vietvārdiem; tāpat arī atsevišķi nosaukumi precizēti, lai precīzāk raksturotu objektu un būtu labskanīgāki," skaidrots paziņojumā.

Atbilstoši likuma "Par īpaši aizsargājamām dabas teritorijām" Dabas aizsardzības pārvalde nodrošinās attiecīgo pašvaldību un zemes īpašnieku informēšanu par plānotajām izmaiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!