Foto: DELFI
Pret uzņēmēju, partijas "KPV LV" līdzpriekšsēdētāju Lindu Liepiņu sākts kriminālprocess par ziņu izpaušanu bez izmeklētāja atļaujas.

Saeimas deputāta kandidāte Liepiņa apstiprināja, ka kriminālprocesu sācis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB), taču procesa virzītājs patlaban ir Valsts policija.

Krimināllikums par pirmstiesas kriminālprocesā iegūto ziņu izpaušanu bez izmeklētāja vai prokurora atļaujas, ja to izdarījusi persona, kura ir bijusi brīdināta, paredz īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Liepiņa skaidri nezinot vai kriminālprocess ierosināts par ziņu izpaušanu partijas biedra Artusa Kaimiņa lietā. Tajā pašā laikā viņas rīcībā esot informācija, ka kriminālprocess sākts saistībā ar politiķes izteikumiem, kuri jūnijā publicēti aģentūras LETA ziņā pēc liecības sniegšanas KNAB. Toreiz Liepiņa aģentūrai LETA skaidroja, ka KNAB pārstāvjiem lielākoties atbildēja uz jautājumiem par "KPV LV" biroja atrašanās vietām un partijas biedru pulcēšanās vietām dažādos laika posmos.

Liepiņa pieļāva, ka viņai ir piemērots statuss kā personai, pret kuru sākts kriminālprocess. Informāciju par sākto kriminālprocesu viņa telefoniski saņēmusi no Valsts policijas izmeklētājas.

Politiķe atzina, ka viņa ir parakstījusies par informācijas neizpaušanu, vienlaikus gan mutiski KNAB pārstāvjiem norādot, ka liecības sniegšanas laikā nesaskatīja nekādu informāciju, kas būtu neizpaužama.

Liepiņa uzskata, ka līdz ar šī procesa ierosināšanu notiek vēršanās pret konkrētiem cilvēkiem.

Valsts policijas preses pārstāve Elīna Sprudzāne teica, ka kriminālprocesā nevienai personai aizdomās turētā vai personas pret kuru sākts kriminālprocess statuss patlaban nav noteikts, kā arī nav piemērots drošības līdzeklis.

Jau ziņots, ka KNAB kriminālprocesā par iespējamu nelikumīgu partijas "KPV LV" finansēšanu šovasar aizturēja Saeimas deputātu Artusu Kaimiņu, "KPV LV" valdes locekli Ati Zakatistovu un uzņēmēju, AS "Eco Baltia" padomes priekšsēdētāju Viesturu Tamužu. Vēlāk gan trijotne tika atbrīvota, viņiem piemērojot ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!