Foto: DELFI Aculiecinieks

Līdz šim par bīstamu Liepājas pašvaldība neuzskatīja stāvkrastu Karostas teritorijā, zem kura pagājušās piektdienas vakarā, smiltīm nogrūstot, gāja bojā desmit gadus vecs zēns. Liepājas dome portālu "Delfi" informēja, ka pēc traģēdijas vietu pašvaldības iestādes apsekojušas un drīzumā plānots izvietot brīdinājuma zīmes par stāvkrasta bīstamību.

Pēc Valsts Policijas pārstāves Signes Šteinbergas stāstītā, nelaime notikusi pirms pulksten 18.30 Atmodas bulvāra galā, kur nav oficiālas peldvietas. Nelaimes brīdī desmit gadus vecais zēns kopā ar māti un vēl citiem cilvēkiem atradās jūras krastā, kur ir 25-30 metru plata pludmales josla.

"Zēns spēlējās lejā pie kāpas. Kompānijā bija arī vēl citi bērni, kas nelaimes brīdī bija devušies jūrā peldēties. Mamma un vēl viena sieviete tad skatījās uz bērniem, kas bija ūdenī. Zēns arī grasījās iet jūrā, bet notika nelaime," stāsta Šteinberga, norādot, ka šobrīd nav zināms, kādēļ stāvkrasts nogruva. Līdzās esošie cilvēki centušies bērnu no smiltīm izrakt, bet nesekmīgi.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests izsaukumu saņēma pulksten 18.25. Glābēji ar rokām un roku rīkiem zēnu atbrīvoja no smilšu masas un nodeva ātrās palīdzības brigādes mediķiem. "Mediķi veica bērna atdzīvināšanas pasākumus, kas diemžēl šajā gadījumā bija neveiksmīgi," "Delfi" sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Policijā uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 13. nodaļas par noziedzīgiem nodarījumiem pret personas veselību. "Tiks skaidrots, kā tas notika, taču jāatceras, ka kāpas ir dabas veidojums," norādīja Valsts policijas pārstāve Šteinberga.

Traģēdijas vieta tagad nonākusi arī Liepājas pašvaldības redzeslokā. "Iepriekš bija apsekota vieta pie Ziemeļu fortiem, kur veidojās izskalojumi. To norobežojām, izlikām zīmes par bīstamību. Šī vieta Atmodas bulvāra galā nebija mūsu redzeslokā kā bīstama," norādīja Liepājas domes sabiedrisko attiecību pārstāve Evita Eņģele. Pēc notikušās nelaimes vietu apsekoja Liepājas pašvaldības policija, komunālā pārvalde un pašvaldības aģentūra "Nodarbinātības projekti," un pašvaldība deva uzdevumu par brīdinājuma zīmju izgatavošanu un izvietošanu. "Kopumā šī teritorija ir trīsarpus kilometru gara zona. Brīdinājuma zīmes izvietos pie ceļiem un takām, kā arī tuvāk krastam. Tās būs četrās valodās – latviešu, lietuviešu, krievu, angļu," stāstīja Eņģele.

Pašvaldības un Valsts policijas pārstāvji neatceras, ka līdz šim stāvkrastu nogruvumi Liepājā būtu prasījuši cilvēku dzīvības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!