Foto: Pašvaldības policija
Purvciemā kādā nelielā dzīvoklī Rīgas pašvaldības policisti (RPP) antisanitāros apstākļos uzgājuši 24 kaķus, liecina RPP publicētā informācija.

18. jūlija vakarā RPP darbinieki saņēma informāciju par neizturamu smirdoņu no kāda dzīvokļa Purvciemā. Ziņotājs skaidroja, ka dzīvoklī, iespējams, antisanitāros apstākļos uzturas vairāki mājdzīvnieki. Uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā RPP autopatruļa apstākļu pārbaudīšanai.

Likumsargi jau pie norādītās daudzdzīvokļu nama ieejas sajuta dzīvnieku urīnam raksturīgu smaku, taču, ieejot kāpņu telpā, smaka bija vēl spēcīgāka. Policisti klauvēja pie norādītā dzīvokļa durvīm, taču tās neviens neatvēra.

Pie likumsargiem piesteidzās vairāki nama iedzīvotāji, kuri arī izteica pretenzijas par kaimiņienes izdarībām. Zinātāji stāstīja, ka dzīvoklī mitinās kāda pensionāre ar vairāk nekā 20 kaķiem.

Pēc neilga laika kāpņu telpā sastapta dzīvokļa iemītniece, kura kārtības sargus ielaida mājoklī. Policistu acu priekšā pavērsās baiss skats – grīda, sienas, mēbeles, santehnika bija izkārnījumu aptraipīta. Uz grīdas mētājās plastmasas un stikla pudeles, grāmatas un dažādi sadzīves atkritumi. Visapkārt lidoja mušas. Savukārt uz grīdas, galdiem un palodzēm sēdēja kaķu bari.

Neskatoties uz antisanitārajiem apstākļiem, dzīvokļa apsekošanas laikā, pamanīts, ka kaķiem bija nolikts gan ūdens, gan konservu bundžas. Kopā dzīvoklī konstatēti 24 kaķi. Dažiem no viņiem bija aizlipušas acis, savukārt citiem pamanītas kreveles uz muguras.

Informācija pēc piekritības nekavējoties nodota Pārtikas un veterinārajam dienestam.

RPP izsaka pateicību ziņotājam, kurš nepalika vienaldzīgs, un aicina arī citus iedzīvotājus par novērotajiem mājdzīvnieku labturības noteikumu pārkāpumiem ziņot tiesībsargājošajām iestādēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!