Foto: AFI

Pirmdien ugunsgrēkā Gulbenes novada Daukstu pagastā trīsstāvu dzīvojamās mājas ugunsgrēkā cietis viens cilvēks – ugunsdzēsējs glābējs, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts pulksten 21.05. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg trešā stāva dzīvoklis 45 kvadrātmetru platībā.

Mājas iedzīvotāji evakuējās saviem spēkiem pirms VUGD ierašanās. Ugunsgrēkā cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš pēc Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu apskates turpināja ugunsgrēka dzēšanas darbus.

Pulksten 23.34 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji devās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, lapu kaudze, labības rugāji, sausā zāle, koka kastes, elektrības stabs, veļas mašīna, trīs vieglās automašīnas, treilers, kombains, koģenerācijas stacijas jumts, neapsaimniekotas ēkas jumts, dzīvojamās mājas istaba un divi šķūņi.

Ap pulksten 15 tika saņemts izsaukums uz Alūksnes novada Ziemeru pagastā, kur apgāzusies laiva un ūdenī iekrituši četri cilvēki. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ūdenī atrodas divi cilvēki, kurus ugunsdzēsēji glābēji ar laivas palīdzību izglāba un nogādāja krastā. Līdztekus vēl divus cilvēkus krastā nogādāja divas privātpersonas. Visi četri cilvēki nodoti NMPD mediķiem.

Pirmdien no ūdenstilpēm Baldonē un Gulbenes novadā VUGD izcēla divus noslīkušus cilvēkus. Abos gadījumos noslīkušie nodoti Valsts policijai.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, vakar ugunsdzēsēji glābēji Rūpniecības ielā Valmierā notvēra dzīvojamās mājas pagalmā ielīdušu čūsku un palaida brīvībā mežā, Ropažu novada Silakrogā atbrīvoja kanalizācijas caurulē iestrēgušu kaķi, Lugažu ielā Rīgā atbrīvoja automašīnas aizmugurējā tiltā iestrēgušu kaķi, Salnas ielā Rīgā atbrīvoja ventilācijas šahtā iestrēgušu putnu, bet Rīgā Maskavas ielā un Ieroču ielā no kokiem nocēla kaķus.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 55 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu un 27 uz glābšanas darbiem, bet septiņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!