Naktī uz ceturtdienu Rīgas pašvaldības policijas (RPP) Vidzemes pārvaldes dežurants, koordinējot autopatruļas tuvējās apkaimēs, pēkšņi izdzirdēja vairākus skaļus būkšķus no policijas stāvvietas. Pārbaudot videonovērošanas kamerās, pamanīts puspliks vīrietis ar cirvi rokās pie diviem likumsargu operatīvajiem transportlīdzekļiem, portālu "Delfi" informēja RPP pārstāvis Toms Sadovskis.

Vīrietis pēkšņi ar cirvi sāka dauzīt vienu no transportlīdzekļiem. Savukārt mirkli vēlāk viņš jau metās bēgt, norāda likumsargi.

Policists izskrēja no dežūrdaļas un pamanīja, ka vienam no transportlīdzekļiem ir izsists aizmugurējais logs, abi priekšējo durvju logi un vējstikls vadītāja pusē. Cirtiena pēdas bija arī uz vadītāja puses durvīm. Savukārt otram policijas transportlīdzeklim bija izsists priekšējais pasažiera puses durvju logs.

Apsekojot tuvāko apkārtni, bēglis pamanīts Detlava Brantkalna ielā. Policists izvilka elektrošoka pistoli, dodot rīkojumu nekavējoties apstāties un nogulties uz zemes. Pārkāpējs policista rīkojumus izpildīja, uzsver RPP. Tobrīd pie likumsarga piebrauca arī autopatruļa.

Kopīgiem spēkiem vīrietis saslēgts rokudželžos, pēc kā aizvests atpakaļ uz dežūrdaļu. Izjautājot par viņa rīcības motīviem, kungs savu atbildību notikušā noliedza, skaidrojot, ka tikai pastaigājies. Sarunas laikā no vīrieši sajusta alkoholam raksturīgā smaka.

Par notikušo informēti Valsts policijas darbinieki, kuri ieradās Rīgas pašvaldības policijas dežūrdaļā. Aizturētais nodots Valsts policijas darbiniekiem turpmāko procesuālo darbību veikšanai. Nedaudz vēlāk Valsts policijas darbinieki cirvi atrada dobē aiz kāda Augusta Deglava ielas nama.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!