Foto: Valsts policija

Svētdien, 29. jūlijā, Valsts policija saņēma informāciju, ka Ulbrokā uz ielas atrodas miris pusmūža vīrietis ar vardarbīgas nāves pazīmēm, informē Valsts policijā.

Notikuma vietā ieradās Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Salaspils iecirkņa policisti un Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas. Policisti sāka nozieguma izmeklēšanu un noskaidroja, ka ar noziegumu saistīti divi vīrieši.

Tajā pašā vakarā policisti 1991. un 1995. gadā dzimušos vīriešus aizturēja.

Policijas rīcībā esošā informācija liecina, ka aizdomās turētie turpat uz ielas piekāva bojāgājušo. No gūtajiem miesas bojājumiem viņš mira.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas – par tīša smaga miesas bojājuma nodarīšanu, kas vainīgā neuzmanības dēļ bijis par iemeslu cietušā nāvei. Par šādu noziegumu likumā kā sods paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Nozieguma motīvus un precīzus notikušā apstākļus policija turpina skaidrot pirmstiesas izmeklēšanā.

1995. gadā dzimušajam aizdomās turētajam piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums, savukārt vecākajam vīrietim piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!