Foto: LETA
Valsts kontrole (VK) aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā un novērtēt Rīgas transporta infrastruktūru.

Kā portālu "Delfi" informēja Valsts kontrolē, Rīgas transporta infrastruktūra ir būtiska gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem, ikvienam, kurš pārvietojas ar sabiedrisko transportu.

Valsts kontrole norāda, ka tai svarīgi noskaidrot iedzīvotāju viedokli, veicot revīziju par to, kā Rīga plāno transporta infrastruktūras attīstību, tāpat kā to, kas tiek paveikts.

Revīzijā analizē, vai Rīga transporta infrastruktūru plāno, veido un uztur efektīvi un ekonomiski.

Revidenti vērtē svarīgāko darbu plānošanu un to, kas no iecerētā tiek īstenots un cik ekonomiski pašvaldība rīkojas.

Tāpat revīzijā tiek pievērsta uzmanība dažādu transporta infrastruktūras objektu attīstībai, tostarp "Park and Ride" autostāvvietām un veloceliņu izbūvei.

"Teorētiski Rīgas pašvaldība apzinās, ka ikvienam ir svarīgi droši un ērti nonākt no punkta A uz punktu B, neatkarīgi no pārvietošanās veida. Tomēr bieži dzirdam par dažādām problēmām. Vērtējot, kā Rīgas mērķi un plāni atspoguļojas darbos, mums ir svarīgs cilvēku viedoklis par transporta infrastruktūras kvalitāti," norāda Valsts kontrolē.

Izteikt savu viedokli iespējams šeit.

Kā ziņots, šā gada sākumā Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments izsludināja iepirkumu aptaujai par galvaspilsētas iedzīvotāju pārvietošanos Rīgā un Pierīgā, auto skaitīšanai un transporta simulācijas modeļa aktualizēšanai.

Dome bija paredzējusi aptaujāt galvaspilsētas iedzīvotājus par viņu mobilitāti un aktualizēt Rīgas transporta simulācijas modeli. Modeļa atjaunošana paredz galvaspilsētas 429 zonu dalījumu paplašināt ar Pierīgas zonām, precizēt galvaspilsētas ielu tīklu un krustojumus, izvērtēt sabiedriskā transporta pieprasījumu, kā arī citas aktivitātes.

Tagadējais Rīgas transporta simulācijas modelis tapis no 1996. līdz 1998. gadam, iepriekš skaidroja domē. Tas neļauj analizēt pasažieru plūsmu sadalījumu pa transporta veidiem, proti, ar kādu transporta veidu iedzīvotāji dodas savās gaitās.

Iegūstot šādu informāciju, transporta un pilsētas plānošanas speciālisti varētu veiksmīgāk sadalīt pasažieru plūsmu Rīgā, izveidot "Park and Ride" sistēmu, novērtēt projektu ietekmi uz vidi, kā arī izstrādāt gaisa piesārņojuma un trokšņu kartes, uzsvēra dome.

Iepriekš Rīgas transporta infrastruktūra, kā arī ielu remontu plānošana izpelnījusies iedzīvotāju un pilsētas viesu kritiku.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!