Foto: Facebook / Daiga Jurevica

Carnikavas novada domes deputāts Jānis Leja (S) par spīti pagājušajā nedēļā notikušajam kautiņam, kurā viņš bija iesaistīts, negrasās nolikt deputāta mandātu un pamest partiju, portālam "Delfi" sacīja pats deputāts.

Leja skaidroja, ka nejūtas vainīgs. "Viss ir ļoti vienkārši, mandātu nost es nelikšu. Un par notikušo tālākais ir policijas, pēc tam prokuratūras un tad – tiesas ziņā," portālam "Delfi" pauda deputāts.

"Neviens nav teicis, ka es esmu vainīgs. Mandātu nolikt? Es turpmāk strādāšu ar vēl lielāku sparu. Enerģijas man netrūkst," papildina Leja.

Jau ziņots, ka svētdien, 29. jūlijā, saspīlēta situācija izvērtās florbola sacensību laikā "3x3" nometnē Carnikavā. Novada domes deputāts Leja metās uz laukuma starp spēlētājiem un, kā pats klāsta, aizstāvējis savus bērnus, iesitot pretinieku komandas spēlētājam.

Sašutumu par notikušo neslēpj Carnikavas novada domes vadītāja Daiga Jurevica (LZS), kura notikumus sacensību laikā "Facebook" kontā apraksta, akcentējot, ka beidzot jāsāk skaļi runāt par cilvēkiem savā vidū.

"Jautājums ir tikai viens – kas būtu jādara deputātam, kurš, vērojot florbola spēli, nespēja savaldīt savas emocijas, metās laukumā un brutāli piekāva vienu no spēlētājiem visu skatītāju un, pats galvenais, savu un visu citu bērnu klātbūtnē?"

Sazvanīts Leja iepriekš neliedzās, ka sitis florbola spēlētājam. Viņš klāstīja, ka vienu reizi iesitis pa seju vīrietim, kurš spēles laikā bija fiziski iespaidojis viņa dēlu. "Iemesls manai rīcībai ir ļoti vienkāršs – es aizstāvēju savus bērnus. Manam 16 gadus vecajam puikam divi pieauguši vīrieši no pretinieku komandas sita pa muguru un pa kaklu. Nenotika nekāda nejauša pagrūšana, kā tiek stāstīts," apgalvo Leja.

Līdzīgā situācijā vai nu ar viņa paša, vai ar citu vecāku bērniem Leja būtu rīkojies identiski, akcentē deputāts. "Šajā situācijā notika vardarbība pret bērnu. Un, lai pārējie stāsta, ko viņi grib. Galu galā es nespārdīju kājām vai ko citu, tikai vienu reizi uzšāvu pa aci, un viss," savu rīcību pamatoja Leja.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā skaidroja, ka 29. jūlijā ap pulksten 14 saņēmts izsaukums uz Smilšu ielu Carnikavā, no kurienes slimnīcā nogādāta viena persona ar salīdzinoši vieglu traumu. Savā "Facebook" kontā Carnikavas novada mēre Jurevica gan stāsta, ka cietušais guvis smadzeņu satricinājumu un brūcei uzliktas trīs šuves.

Incidents reģistrēts arī Valsts policijā. Tajā ar iesniegumu vērsusies persona, kurai iesists pa seju.

Šobrīd policija skaidro notikušā apstākļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!