Foto: klementine

Sestdien 43 gadus vecs vīrietis nokrita no koka, kurā pats bija uzrāpies, gūstot smagas traumas, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Kritiens bija no piecu metru augstuma, un tā rezultātā vīrietis guva krūškurvja, galvas, muguras un rokas traumas.

Kurzemē cieta arī 41 gadu vecs vīrietis, kurš, strādājot uz mājas jumta, krita no 3,5 metru augstuma. Vīrietis slimnīcā tika nogādāts ar galvas, krūškurvja un muguras traumām

Tāpat Kurzemē traumas šūpošanās laikā guvuši divi bērni. Lecot ārā no šūpolēm, neveiksmīgi piezemējās 11 gadus vecs zēns, kurš slimnīcā tika nogādāts ar kājas traumu, savukārt septiņus gadus veca meitene izkrita no šūpolēm un guva galvas traumu.

Kurzemē cietis arī 19 gadus vecs vīrietis, kuram darba laikā iekārtā tika iespiesta kāja. Vīrietis slimnīcā nonāca ar pēdas traumu.

Vēl Kurzemē 66 gadus vecs vīrietis, sajaucot šķidrumu pudeles, iedzēra šķīdinātāju. Vīrietis slimnīcā tika nogādāts ar barības vada apdegumu.

Savukārt Rīgas reģionā četrus gadus vecam bērnam virsū uzkrita skapis. Slimnīcā bērns tika nogādāts ar galvas un muguras traumām.

Jau ziņots, ka kopumā diennakts laikā NMPD mediķi devušies uz 1251 izsaukumiem, no kuriem 384 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!