Foto: VUGD

Sestdien, turpinot likvidēt vērienīgo purva un meža ugunsgrēku Valdgales pagastā, viens ugunsdzēsējs iegrimis gruzdošā kūdrā un, iespējams, guvis savainojumus, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Meža un kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbi ir bīstami, jo kūdra gruzd un deg dziļumā, tādējādi, veidojot tukšumus ar cietu virsmu, kas vizuāli nav redzami, norāda VUGD. Bet uz šīm vietā uzkāpjot, cilvēki vai tehnika var iekrist.

Sestdien, veicot ugunsgrēka dzēšanas darbus, cieta viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš ar vienu kāju šādā tukšumā iegrima. Glābējs tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem un nogādāts slimnīcā tālākai apskatei.

VUGD atgādina, ka ugunsgrēka dzēšanas darbu vietā atrasties ir bīstami, tāpēc aicina netuvoties ugunsgrēkam.

Jau ziņots, ka jau vairāk nekā nedēļu ugunsdzēsēji turpina dzēst kūdras purva ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēks kūdras purvā izcēlās 17. jūlija pievakarē.

No piektdienas rīta ugunsgrēku no gaisa dzēš trīs helikopteri – viens no Latvijas Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), viens no Lietuvas NBS un viens no Baltkrievijas.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!