Foto: Rīgas Pašvaldības policija
Ceturtdien, 26. jūlijā, Rīgas pašvaldības policija Pļavniekos pie kāda kunga atradusi nereģistrētu gāzes pistoli.

26. jūlijā neilgi pēc pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas Latgales pārvaldes darbinieki devušies uz izsaukumu Pļavniekos, kur kāds vietējais iedzīvotājs ziņojis par divām aizdomīgām personām. Ziņotājs skaidrojis, ka pāris stāvot zem kāda iekšpagalma koka un, iespējams, lietojot narkotiskās vielas. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Apsekojot norādīto daudzdzīvokļu namu pagalmu, pamanītas aprakstam atbilstošas personas. Pāris aicināts pieiet pie policijas operatīvā transportlīdzekļa, kur izskaidrots apturēšanas iemesls.

Pārrunu laikā nekas nav liecinājis, ka viņi būtu lietojuši apreibinošās vielas. Vienlaikus lūgts uzrādīt somu saturu. Vīrieša mantās atrasts nereģistrēta gāzes pistole. Jautājot par ieroča izcelsmi, vīrietis skaidrojis, ka pavisam nesen to iegādājies no kādas paziņas un vēl neesot paspējis ieroci reģistrēt uz sava vārda.

Vīrietis aizturēts par Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā noteikto prasību pārkāpšanu un nodots Valsts policijas darbiniekiem lietas apstākļu noskaidrošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!