20. jūlijā neilgi pēc pulksten 11 Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes darbinieki saņēmuši vairāku satrauktu iedzīvotāju zvanus par kādu kautiņu Blaumaņa ielā, portālu "Delfi" informēja pašvaldības policijā.

Uz notikuma vietu nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas autopatruļa.

Apsekojot norādīto daudzdzīvokļu namu slēgto iekšpagalmu, policiste sastapusi iedzīvotāju, kura parādījusi uz kādu nekustīgi guļošu puisi. Jaunietis atradies uz pagalmā esošās garāžas jumta. Policiste uzrāpusies uz tā un piesteigusies pie cietušā.

Puisis bijis pie samaņas, taču patstāvīgi nav spējis piecelties kājās. Jaunais vīrietis sūdzējies par stiprām sāpēm kājās. Policiste nekavējoties ziņojusi dežūrdaļai par nepieciešamību uz notikuma vietu izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus, kā arī noskaidrojusi uzbrucēju vizuālos aprakstus. Informācija nodota citām Rīgas pašvaldības policijas ekipāžām.

Cietušais pastāstījis, ka pie tirdzniecības centra "Galerija Centrs" saticis divas paziņas. Viens no viņiem esot bijis izsludināts meklēšanā, jo nesen aizbēdzis no mājām. Abi nepilngadīgie paziņas viņu pierunājuši satikties ar kādu viņam ne pārāk labi zināmu jaunieti Blaumaņu ielā. Puisis piekritis satikties.

Visi uzkāpuši uz garāžas jumta, kur viņam izteikts piedāvājums diedelēt naudu un vēlāk nodot viņiem. Puisis atteicies no šī piedāvājuma, pēc kā visi trīs jaunieši barā viņu sākuši sist.

Jaunietis spējis nosaukt divu uzbrucēju vārdus un uzvārdus. Likumsargi datu bāzēs abus uzbrucējus atraduši. Cietušajam, uzrādot abu personu attēlus, viņš atkārtoti apstiprinājis uzbrucēju identitātes.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradušies mediķi. Viens no ārstiem uzrāpies uz jumta un piesteidzies pie cietušā. Kopīgiem spēkiem jaunietis piecelts kājās un nocelts no jumta. Mediķi cietušo hospitalizējuši.

Pie likumsargiem piesteigušies arī vairāki atsaucīgi apkārtējo namu iedzīvotāji, kuri nodevuši savu kontaktinformāciju, lai nepieciešamības gadījumā sniegtu liecības.

Diemžēl likumsargi tuvākās apkārtnes apsekošanas laikā uzbrucējus nesastapa, tomēr policijai zināmas viņu identitātes un dzīvesvietas. Līdz ar to informācija nodota RPP Bērnu likumpārkāpumu profilakses nodaļas darbiniekiem turpmākajām procesuālajām darbībām.

Lai pasargātu cietušā identitāti, mainīta viņa balss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!