Foto: LETA

Jūlijā partiju reitingos vislielāko kritumu piedzīvojusi Zaļo un zemnieku savienība (ZZS), kas vēlētāju atbalstā, salīdzinot ar jūnija datiem, zaudējusi 2 procentpunktus, liecina pētījumu aģentūras SKDS pēc Latvijas Televīzijas (LTV) pasūtījuma veiktās aptaujas dati.

Jūnijā par ZZS savu balsi bija gatavi atdot 14,4%, bet jūlijā - 12,4%. Vienlaikus, neskatoties uz iedzīvotāju atbalsta kritumu, ZZS izdevies saglabāt otro pozīciju.

SKDS aptaujas rezultāti parāda, ka jūlijā, salīdzinot ar jūniju, partijas "Saskaņa" reitings audzis par 0,4 procentpunktiem, Nacionālās apvienības - par 0,7 procentpunktiem, "KPV.LV" - par 2,6 procentpunktiem, bet "Jaunajai Vienotībai" - par 0,2 procentpunktiem.

Savukārt politisko partiju apvienības "Attīstībai/Par" reitings krities par 0,3 procentpunktiem un Jaunajai konservatīvajai partijai (JKP) - par 0,1 procentpunktu.

Pirmajā vietā kā vispopulārākā partija aizvien ir "Saskaņa" ar 21,4%, otrie ir ZZS, bet trešajā vietā ir "KPV LV" ar 7%. Par Nacionālo apvienību jūlijā gatavību balsot pauduši 6,8%. "Attīstībai/Par" atbalstu izteikuši 4,4%, JKP - 3,9%, bet "Jaunās Vienotības" reitings jūlijā bijis 2,9%.

SKDS vadītājs Arnis Kaktiņš komentējis - ja līdz šim neizlēmušo balsis sadala proporcionāli, tad droši Saeimā iekļūtu "Saskaņa", ZZS, KPV LV un Nacionālā apvienība. 5% barjeru varētu pārvarēt "Attīstībai/Par", Jaunā konservatīvā partija un "Jaunā Vienotība".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!