Tiesai nosūtīta krimināllieta, kurā par filmu studijas "Look at Riga" apzagšanu apsūdzētas divas personas, portālu "Delfi" informēja Ģenerālprokuratūras pārstāve Aiga Eiduka.

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas priekšā stāsies divi vīrieši. Viens no viņiem iepriekš sodīts četras reizes, bet otrs – 14.

Ar lauzni atspiežot studijas durvis, vīrieši iekļuva ofisā, kur nozaga filmēšanas tehniku un citas vērtīgas mantas kopumā 7188 eiro vērtībā.

Vīrieši pie kriminālatbildības saukti pēc Krimināllikuma 175. panta trešās daļas – par zādzību, ja tā izdarīta, iekļūstot dzīvoklī vai citā telpā, vai ja tā izdarīta no glabātavas, ietaises, kas savieno glabātavas, vai transportlīdzekļa.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Vēstīts, ka šā gada martā divi garnadži apzaga "Look at Riga" filmu studiju Krišjāņa Barona ielā, Rīgā. Valsts policijai izdevās aizturēt 1987. gadā un 1983. gadā dzimušus vīriešus, kuri iepriekš sodīti par zādzībām.

Likumsargiem izdevās atgūt lielāko daļu no nozagtajām mantām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!