Foto: LETA

Ventspilī otrdien ugunsgrēkos cietuši trīs cilvēki un 20 cilvēki evakuēti, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Pulksten 14.24 ugunsdzēsēji devās uz izsaukumu Ventspilī, kur ugunsgrēks bija izcēlies neapsaimniekotā ēkā. Ierodoties notikuma vietā, konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg neapdzīvotas divstāvu koka ēkas pirmais stāvs un liesmas strauji izplatās uz otro stāvu un jumtu.

Notikuma vietā no blakus esošās ēkas viens cilvēks tika izglābts un viens cilvēks evakuēts. Abi cilvēki bija cietuši, un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķiem.

Piedūmojuma dēļ no blakus esošajām ēkā tika evakuēti kopumā 20 cilvēki. Ugunsgrēka kopējā degšanas platībā bija 250 kvadrātmetru. Pulksten 20.14 tas tika likvidēts.

Pulksten 15.02 VUGD saņēma vēl vienu izsaukumu uz Ventspili, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā tika konstatēts, ka deg divstāvu koka dzīvojamā māja 140 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas tika izglābts viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķiem. Pulksten 19.04 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 51 izsaukumu – 24 uz ugunsgrēku dzēšanu un 19 uz glābšanas darbiem, bet astoņi no izsaukumiem bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!