Foto: DELFI

Vērtējot postošā Valdgales kūdras ugunsgrēka dzēšanas darbus, plānots izskatīt iespēju Latvijai pašai iegādāties multifunkcionālus helikopterus, otrdien LNT ziņu raidījumam atzinis iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V).

"Lai ir vismaz divi, trīs. Būtu optimāli, [ja] helikopteri varētu būt iesaistīti šāda veida ugunsgrēku dzēšanā. Jāatzīmē, ka esam ļoti zaļa zeme, meži daudz. Sausums nav tikai vienā reģionā, sausums [ir visā] Latvijā," sacīja ministrs.

Jau ziņots, ka jau nedēļu ugunsdzēsēji dzēš kūdras purva un meža ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēka dzēšanā iesaistīti aptuveni 100 cilvēki, bet no augšas liesmas palīdz dzēst helikopters no Lietuvas.

Otrdien valdība lēmusi palīdzību lūgt arī Baltkrievijai, kas lūgumam atsauksies, Jau trešdienas rītā atbalstu dzēšanā sniegs arī helikopters no Baltkrievijas.

Lai likvidētu ugunsgrēku, Latvija lūgusi starptautisku palīdzību no Eiropas Savienības. Tomēr tā kā arī tur plosās plaši ugunsgrēki, resursi ir ierobežoti.

Otrdienas pēcpusdienā Valdgales pagasta kūdras purva ugunsgrēka vietā nolijis lietus, kas, ugunsdzēsēju ieskatā, bijis mazs atspaids dzēšanas darbos. "Šo pēcpusdien ugunsgrēka dzēšanas vietā 56 minūtes lija lietus, kas ir neliels atspaids ugunsgrēka dzēšanas darbos," norādīja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!