Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Zīdaiņa pieskatīšanai atvēlēto dienu kāds vīrietis galvaspilsētā aizvadījis gandrīz četru promiļu reibumā, vēlāk atsakoties bijušajai sievai mazuli atdot, portālu "Delfi" informē Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Izsaukumu no raudošās mātes RPP saņēma sestdien, 21. jūlijā, pulksten 12. Kārtībsargi devās uz kādu daudzdzīvokļu namu, kur pie ieejas viņus sagaidīja sieviete.

Viņa pastāstīja, ka jau ilgāku laiku dzīvo šķirti no bērna tēva. Iepriekšējā dienā vīrietis atbraucis pakaļ savai astoņus mēnešus vecajai meitai, vienojoties ar bijušo, ka vienu dienu parūpēsies par mazuli.

Nākamajā dienā vīrietis uz bijušās sievas telefona zvanu atbildējis nesaprotamā mēlē, pagūstot piedraudēt, ka bērnu aizvedīs uz ārzemēm. Sieviete tūdaļ steigusi meitai pakaļ, bet attapusies pret slēgtām dzīvokļa durvīm, kuras vīrietis vaļā nav vēris.

Kungs sākotnēji neatsaucās arī RPP darbinieku aicinājumam durvis atvērt, pavēlēm atbildot vien ar skaļas mūzikas klausīšanos. Vēlāk gan vīrietis piekāpies un durvis atdarījis.

Vīrietis spēcīgi smirdējis pēc alkohola, uz grīdas mētājušies vairāki iztukšoti alkoholisko dzērienu iepakojumi. Bet vienā no istabām gulējis zīdainis.

Bijušie dzīvesbiedri sāka lamāties. Ķildu RPP darbinieki izšķīra, aizvedot vīrieti uz virtuvi, kur uzklausīja dzērušā kunga versiju par notikušo.

Pārbaudē RPP noskaidroja, ka vīrietis ir 3,72 promiļu reibumā.

Izsauktie mediķi konstatēja, ka mazulim nekas nekait. Līdz ar to sieviete ar meitu varēja doties mājās, bet pret tēvu sākta administratīvā pārkāpuma lieta par bērna aprūpes pienākumu nepildīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!