Foto: LETA

Ģenerālprokuratūras izsludinātajā konkursā uz prokurora amata vietām pieteikušies 77 pretendenti, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Ģenerālprokuratūras preses sekretāre Aiga Eiduka.

Eiduka atzina, ka tas ir gana liels pretendentu skaits, līdz ar to būs iespēja izvēlēties labāko katrai vakantajai vietai. Viņa zināja teikt, ka pieteikušies ir gan kandidāti no izmeklēšanas iestādēm, gan tādi, kuri tikai nesen noslēguši studijas.

Paaudžu nomaiņu prokuratūrā Eiduka raksturoja kā normālu. Pēc viņas paustā, krasa paaudžu maiņa nav novērota.

Otrdien pulksten 11 pretendenti kārtos pirmo pārbaudījumu, kas ir vispārējo zināšanu tests. Otrajā kārtā padziļināti tiks pārbaudītas juridiskās zināšanas, bet pēc tam abas kārtas izturējušos pretendentus izvērtēs komisija. Sekmīgi aizvadot minētās trīs kārtas, prokurora amata pretendentam sešus mēnešus būs jāstažējas prokuratūrā, bet pēc tam jākārto prokurora eksāmens.

Eiduka stāstīja, ka visam šim procesam vajadzīgi aptuveni astoņi mēneši - tikai tad var tikt uzņemti jauni prokurori.

Iepriekš Ģenerālprokuratūra informēja, ka prokurora amata kandidātu atlasē plānots prioritāri komplektēt rajona (pilsētas) prokurora amata vakances Alūksnes, Gulbenes, Madonas un Daugavpils prokuratūrās, kā arī citās - pēc nepieciešamības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!