Foto: LETA

Kādai ģimenei Rīgā sestdien, 21. jūlijā, pasēdēšana dzīvoklī pēc mātes bērēm un bēru mielasta beigusies ar vardarbīgu ģimenes konfliktu, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policija (RPP).

Izsaukumu uz kādu no Maskavas ielas apkaimes namiem RPP saņēma īsi pirms pulksten 21.

Kārtībsargus notikuma vietā sagaidīja kundze, kura saukusi pēc palīdzības. Viņa skaidroja, ka dzīvesbiedrs ar dūri iesitis viņai pa galvu. RPP darbinieki jutuši, ka sieviete ir piedzērusies. Arī pati kundze to nenoliedza – viņa dzērusi vīnu.

Policisti devās sievietei līdzi uz dzīvokli. Tur durvis atvēra viņas iereibušais dzīvesbiedrs, bet miteklī bija atrodama arī pāra meitiņa un vēl vairāki radinieki.

Cietušās māsa skaidroja, ka iepriekš bijušas viņu mātes bēres. Pēc bēru mielasta tuvākie radi devušies uz dzīvokli, kur cietusī sieviete pēc trīs gadu pārtraukuma izdzērusi vīna pudeli un tad sākusi smēķēt.

Sieviete jau tā bijusi ļoti emocionāla, bet pēc uzsmēķēšanas palikusi neadekvāta, policistiem skaidroja piekautās kundzes māsa.

Pāris sastrīdējies, jo sieviete ar naudu un dokumentiem pilnu somiņu izgājusi ārā, bet mājās pārradusies bez tās. Tas vīru tā saniknojis, ka viņš sievietei iesitis pa galvu.

RPP uz notikuma vietu izsauca mediķus, jo sievietei bija piepampuši deniņi. Lai gan mediķi mudinājuši sievieti doties viņiem līdzi uz slimnīcu, sieviete skaidroja, ka nepieciešamības gadījumā pati meklēs palīdzību.

Ņemot vērā, ka abas konfliktā iesaistītās personas bija alkohola reibumā un arī likumsargu klātbūtnē nespēja savā starpā atrisināt radušās domstarpības, policisti izjautāja vecākus par tuvākajiem radiniekiem, kas varētu uzņemties rūpes par abu kopīgo atvasi. Bērnu RPP vēlāk nodeva vēl citai cietušās sievietes māsai.

Vienlaikus izsaucējai RPP izskaidroja varmākas nošķiršanas iespēju, kā arī tiesības vērsties ar iesniegumu policijā par miesas bojājumu nodarīšanu.

Sieviete pēc atžirgšanas solīja doties uz policiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!