Foto: Panthermedia/Scanpix

Svētdien slimnīcās ar stāvokli pēc slīkšanas nogādāja divus cilvēkus, tostarp mazu bērnu, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Sarmīte Skujiņa.

Zemgalē 64 gadus veca sieviete peldoties sāka slīkt. Klātesošie sievieti izvilka krastā un sāka sniegt palīdzību. Mediķi sievieti nogādāja slimnīcā.

Savukārt Rīgā sešus gadus vecs bērns, ejot peldēties, paslīdēja un uz mirkli pakļuva zem ūdens. Līdzās esošie cilvēki pamanīja bērnu un palīdzēja viņam izkļūt krastā. Arī bērnu mediķi nogādāja slimnīcā tālākas palīdzības saņemšanai.

Vienlaikus vakar Vidzemē 13 gadus vecs zēns karjerā rāpās pa dolomīta sienu, bet paslīdēja un nokrita no divu metru augstuma. Pusaudzis tika nogādāts slimnīcā ar galvas traumu un aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Vidzemē cieta arī 44 gadus vecs vīrietis, kurš ar velosipēdu iebrauca smiltīs un krita no aptuveni četrus metrus augstas ceļa nogāzes. Vīrietis slimnīcā tika nogādāts ar aizdomām par mugurkaula skriemeļu bojājumu.

Jau ziņots, ka kopumā diennakts laikā NMPD mediķi visā Latvijā devušies uz 1113 izsaukumiem, no kuriem 266 bijuši saistīti ar dažāda veida traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!