Foto: DELFI
Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa piemērojusi brīvības atņemšanu uz diviem gadiem kādai sievietei, kura pārdevusi neeksistējošos tūrisma piedāvājumus 22 dažādām personām un uzņēmumiem, liecina publiski pieejamais anonimizētais tiesas spriedums.

Spriedumā norādīts, ka sieviete strādājusi tūrisma firmā SIA "Time 2 Travel" un piedāvājusi dažādām privātpersonām un uzņēmumiem tūrisma pakalpojumus, tostarp aviobiļešu iegādāšanos. Taču pēc naudas saņemšana sieviete naudu izmantojusi personīgiem mērķiem, tādējādi apkrāpjot pircējus.

Sieviete darbojās pēc vienotas shēmas - saņēma naudu no pasūtītājiem, izdrukāja lidmašīnu rezervāciju apliecinājumus, taču neveica gala maksājumus par lidojumiem.

Papildus cietumsodam no sievietes arī piedzīti 85 535 eiro, kas jāizmaksā viņas upuriem.

Aģentūra LETA 2014. gadā vēstīja, ka 1966. gadā dzimusī sieviete krāpniecībai izmantojusi firmu ar nosaukumu SIA "Time 2 Travel". Apsolot klientiem nokārtot ceļojumus uz ārvalstīm, viņa prasījusi iepriekšēju samaksu, taču pēc tam, kad naudu saņēmusi, vairs nekādas darbības nav sekojušas.

Veicot kratīšanu firmas reģistrētajā adresē, policija izņēma divus datorus un dokumentus. Ofiss šajā vietā reāli nebija darbojies jau ilgu laiku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!