Foto: Valsts policija
Jau vairāk kā 85 stundas ugunsdzēsēji dzēš paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku Talsu novada Valdgales pagastā, kurā lielā platībā deg kūdra un mežs, taču intensīvs darbs ugunsgrēka ierobežošanai turpinās.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā portāls "Delfi" uzzināja, ka arī naktī uz sestdienu, visas nakts garumā, intensīvi turpināti ugunsgrēka dzēšanas darbi, lai ugunsgrēka izplatība tiktu pilnībā ierobežota.

Sestdien dzēšanas darbos atkal iesaistīsies arī Nacionālo bruņoto spēku (NBS) helikopters, kas dzēsīs ugusngrēku no augšas. Tāpat tiek izmantota Valsts robežsardzes palīdzība – ar viņu helikopteru tiek apsekota teritorija no gaisa un tas palīdz novērot ugunsgrēka izplatības virzību un precīzāk plānot dzēšanai nepieciešamos resursus.

VUGD skaidro, ka šī ugunsgrēka dzēšanas darbi būs ilgstoši, jo kūdras ugunsgrēka specifika ir tāda, ka kūdra gruzd un deg dziļumā, turklāt liela platībā. Līdz ar to plašā reģionā ir jūtams sadūmojums, kā arī deguma smaka.

Iedzīvotāji joprojām aicināti netuvoties ugunsgrēka vietai un arī neplānot pastaigas vai, piemēram, ogošanu un sēņošanu apkārtējos mežos, kur jūtams piedūmojums. Gadījumā, ja dūmu smaka jūtama māju apkārtnē, ieteicams aizvērt logus un durvis.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests informē - esot ugunsgrēka tuvumā Tukuma novadā un saelpojoties dūmus, veselības sūdzību gadījumā ieteicams konsultēties ar mediķiem, zvanot 113 vai 66016001.

Jau ziņots, ka jau vairākas dienas ugunsdzēsēji turpina plašā ugunsgrēka dzēšanas darbus. Ugunsgrēks izcēlās otrdienas pēcpusdienā Talsu novada Valdgales pagastā. Ugunsgrēkā sākotnēji vairāk nekā 100 hektāru platībā dega kūdra un vēl nenoskaidrotā platībā - arī blakus esošais mežs. Taču patlaban degšanas platība vairākas reizes palielinājusies.

Piektdien VUGD palielināja ugunsgrēka dzēšanā iesaistīto ugunsdzēsēju glābēju skaitu no 60 uz 90. Tāpat notikuma vietā strādāja ugunsdzēsības autocisternas un cita speciālā tehnika, kā arī bija izviltas kopsummā gandrīz 10 kilometri šļūteņu līniju ūdenspadeves nodrošināšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!