Foto: Latvijas armija

Trešdien Liepājā Jūras spēku Mīnu kuģu eskadras kuģis M-08 "Rūsiņš" pavadīts ceļā uz dežūru NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā, portālu "Delfi" informēja Aizsardzības ministrijā.

M-08 "Rūsiņš" NATO 1. pastāvīgajai jūras pretmīnu grupai, kas ir viena no četrām NATO pastāvīgajām Jūras spēku grupām, pievienosies 21. jūlijā Frederikshavnas ostā Dānijā. Dežūras aktīvā fāze Baltijas jūrā un Ziemeļjūrā ilgs līdz decembra beigām.

Ikdienā grupas kuģi piedalās apmācībā, veic manevrēšanas vingrinājumus, kuģošanas treniņu, ka arī piedalās militārajās mācībās, kurās iznīcina mīnas. Kā viens no pakārtotajiem uzdevumiem ir patrulēšana, kuras laikā NATO klātbūtne tiek demonstrēta gan jūrā, gan krastā, kā arī ostu vizīšu laikā.

Ziņots, ka Latvijas bruņotie spēki NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupā piedalās kopš 2007. gada. 2017. gadā NATO 1. pastāvīgajā jūras pretmīnu grupas komandvadību pirmo reizi pārņēma Latvija. NATO karogs tika pacelts uz Jūras spēku štāba un apgādes kuģa A – 53 "Virsaitis".

2018. gada janvārī grupas komandvadību no Latvijas pārņēma Beļģijas Jūras spēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!