Foto: Valsts policija
Valsts policijas Daugavpils iecirkņa policisti, izmeklējot iepriekš sāktu kriminālprocesu, pagājušajā nedēļā kratīšanā kādā nekustamā īpašumā Daugavpilī atraduši un konfiscējuši zagtu motociklu, vairākus nelikumīgi glabātus šaujamieročus, ka arī narkotiskās vielas, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Notikuma vietā aizdomās par saistību ar nelikumīgu šaujamieroču un narkotisko vielu glabāšanu aizturēti divi vīrieši.

Pagājušās nedēļās beigās likumsargi Daugavpilī, izmeklējot zādzību, veikuši sankcionētu kratīšanu kāda nekustamā īpašumā un aizdomās turēto personu transportlīdzekļos. Apskatot angāra telpas, policisti konstatējuši, ka tajā atrodas zagtais motocikls un tiek glabāti nelikumīgi ieroči.

Kopumā kratīšanā konfiscēti divi nereģistrēti un nelikumīgi glabāti medību šaujamieroči, gāzes pistolei līdzīgs priekšmets, pistolei līdzīgs šaujamierocis, šiem ieročiem atbilstošā munīcija, ka arī dažādas šaujamieroču būtiskās sastāvdaļas.

Turpinot kratīšanu, pārbaudīti transportlīdzekļi, automašīnas salonā atrodot polietilēna maisiņus ar baltu pulverveida vielu un iesaiņojumus ar zaļganbrūnu augu izcelsmes vielu. Ekspertīzēs likumsargi noteiks precīzu konfiscēto vielu sastāvu un skaitu, taču jau tagad redzams, ka, visticamāk, tas ir amfetamīns un marihuāna, norāda policijā.

Turpat, notikuma vietā, aizdomās par saistību ar minētiem likumpārkāpumiem aizturēti divi iepriekš policijas redzeslokā nonākuši vīrieši. Saistībā ar notikušo sākti divi kriminālprocesi – par narkotisko vielu neatļautu glabāšanu un par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas glabāšanu bez attiecīgas atļaujas.

Likumsargi turpina izmeklēšanu, nozīmētas nepieciešamās ekspertīzes, savukārt aizturētajiem par minētajiem likumpārkāpumiem draud kriminālatbildība.

Valsts policija atgādina, ka saskaņā ar Krimināllikuma 233. panta 2. daļu par šaujamieroča, šaujamieroča būtisko sastāvdaļu, šaujamieroča munīcijas, lielas enerģijas pneimatiskā ieroča, sprāgstvielas vai spridzināšanas ietaises apriti bez attiecīgas atļaujas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu.

Savukārt pēc Krimināllikuma 253. panta 1. daļas par narkotisko vai psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu bez nolūka tās realizēt soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!